01 novembra, 2015

Na Skalnaté pleso

Minulú sobotu sme sa s mamkou vybrali na Lomnický štít. Odviezli sme sa do Tatranskej Lomnice a odtiaľ sme sa vydali na Skalnaté pleso. Začínal pekný deň, a hoci bolo len okolo 6 stupňov, hore kopcom sa nám kráčalo dobre, lebo slnko hrialo a pred nami sa odkrývala krásna scenéria.
Najprv sme šli príjemným lesným chodníčkom. Na zemi už ležala srieň, od ktorej sa nám za chvíľu orosili topánky. Onedlho sme vyšli popod zjazdovku a zbadali sme konečnú stanicu lanovky na Skalnatom plese - tam sme chceli dôjsť pešo, a odtiaľ sa vyviezť nahor na štít.
Ako sme sa blížili k plesu, cesta sa stávala strmšou, občas sme sa museli zastaviť a oddýchnuť si. Postupne sa nám otváral výhľad na Levočské vrchy, Branisko a Spišský hrad, a na juhozápade sa vynorila už zasnežená Kráľova hoľa.
Po asi tri a pol hodinách sme došli k plesu. Tu už ležala asi centimetrová vrstva snehu - je vidno, že v Tatrách už zima klope na dvere. Na lanovku sa nám ale lístok kúpiť nepodarilo - bol pekný deň, a tak sa veľa ľudí vybralo na výlet a žiadne miesto už nebolo voľné. Nám to ale až tak nevadilo, lebo výlet to bol aj tak pekný. Naobedovali sme sa pri plese, trochu sa prešli okolo (voda v ňom už bola zamrznutá) a vydali sa na cestu dole.
Na stanicu Štart sme sa zviezli lanovkou a odtiaľ ešte zišli pešo po lesíku dole do Lomnice. Som rád, že sme si s mamkou spravili taký pekný jesenný výlet.











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára